Gelopen werd er vandaag onder meer in het Zwitserse Bellinzona. Aan de startlijn van de 800m daar ook Renée Eykens. Zij ging er op zoek naar alweer een scherpe tijd, nadat ze zich op de IFAM al wist te plaatsen voor het EK met een chrono van 2’01″91.

Eykens, woensdag pas 20 (!), finishte in een sterk internationaal gezelschap als 9e, in een nieuwe persoonlijke beste van 2’01″66 en schonk zichzelf zo een vroeg verjaardagscadeau. De olympische limiet miste ze nog op 16 honderdsten, maar die lijkt dus allerminst onhaalbaar. Angelika Cicochka won de wedstrijd in Bellinzona in 1’59″97, voor Olga Liakhova en Sofia Ennaoui.

“Er werd enorm veel geduwd en getrokken”, verhaalt Eykens op de website van Atletiek Vlaanderen. “Zo niet dan loop ik hier vandaag de olympische limiet, al weet ik wel dat duwen en trekken er in een 800m gewoon bijhoort. Dit record bevestigt dat mijn 2’01″91 vanop de IFAM geen uitschieter was.”

Mogelijks doet Eykens zaterdag in Leiden een nieuwe poging om de olympische limiet te halen.

Bekijk de race van Eykens hieronder.