Opmerkelijk nieuws: de deadline tot wanneer prestaties gelden om in aanmerking te komen voor deelname aan de olympische marathon is verlengd. Eerder was de selectieperiode op de marathon afgelopen op 30 april van dit jaar, maar het BOIC heeft de uiterste datum nu aangepast naar 11 juli, zoals ook voor de andere disciplines geldt. Dat vernam Atletieknieuws uit betrouwbare bron.

Hanna Vandenbussche - Foto: Tomas Sisk
Hanna Vandenbussche – Foto: Tomas Sisk

Het nieuws komt er als een grote verrassing. Verschillende van de betere marathonlopers hadden hun piekmarathon immers reeds in het najaar van 2015 of het voorjaar van 2016 gepland. Met de versoepelde limieten leverde dat boeiende tijden op. Uiteindelijk kwamen Veerle Dejaeghere, Els Rens en Manuela Soccol (bij de vrouwen) en Koen Naert, Willem Van Schuerbeeck en Florent Caelen (bij de mannen) als geselecteerden uit de bus. Hanna Vandenbussche en Abdelhadi El Hachimi zijn slechts twee van de atleten die heel dicht bij de derde selectieplaats kwamen en in april nog – in extremis – elk twee marathons liepen om zich alsnog bij het snelste trio te scharen.

Het verschuiven van de selectiedatum betekent meteen ook dat de huidige teams nog niet definitief zijn. Mogelijk komen er in de nabije toekomst dus nieuwe limietpogingen op de marathon.

2 REACTIES

  1. Typisch Belgisch.
    Vriendjespolitiek a la tete du client.
    Je kan de spelregels tijdens het spel niet veranderen.
    BOIC wist vanaf het begin welke de kwalificatie periode voor de marathon was. Nu dat El Hachimi niet geselecteerd is gaan we het gewoon veranderen. Wat gaan ze doen als hij niet onder de 2:12:51 lukt dan toch maar Van schuurbeek uit de ploeg kieperen dat is toch maar eentje van de VAL en die durven toch niks zeggen.

  2. En wij die dachten dat ze enkel in atletiekland dat soort fratsen uithaalden … het BOIC is dus geen haartje beter. Onvoorstelbaar !

Reacties zijn gesloten.