De IFAM is sinds enkele jaren dé meeting om naar uit te kijken in het Vlaamse en Belgische atletiekgebeuren. Ook dit jaar trekt reeds nu – op een goede week van de meeting – een recordaantal deelnemers naar Oordegem. Met 1887 voorinschrijvingen zal het niet alleen gezellig druk worden, maar ook puzzelen voor de organisatoren om alles tijdig rond te krijgen.

Om ook met zo’n mensenmassa het programma vlot te kunnen afwerken, sluiten de voorinschrijvingen reeds een week op voorhand (morgen, zaterdag dus). Ook het programma krijgt dit weekend een laatste update om de vele reeksen op vooral de midden- en langeafstandsnummers de nodige tijd te geven.

Niet alleen kwantitatief is de IFAM opnieuw groot, ook kwalitatief heeft organisator Maspoe heel wat in het gareel. Posterlady Eline Berings zag haar seizoen inmiddels in rook opgaan met een meniscusletsel, maar Jonathan en Dylan Borlée op de 400m zijn waardige alternatieve publiekstrekkers. Op die 400m werd gisteren ook de Brit Martyn Rooney aangekondigd. Rooney, met een PR van 44″45 op de baanronde, werd in 2014 Europees kampioen op de 400m en op de 4x400m. Op het WK in Peking haalde hij vorig jaar brons met de Britse 4x400m. Ook de Ier David Gillick liep al onder de 45 tellen en is van de partij op de IFAM. Niet minder dan 15 atleten hebben er trouwens een persoonlijke beste onder de 46 seconden.

Bekijk de lange lijst met inschrijvingen hier.