Na een lange revalidatie van bijna een jaar is Eline Berings opnieuw getroffen door een zware blessure. De meniscus van haar rechterknie is afgescheurd, en dat betekent meteen einde seizoen voor de hordeloopster. Na een beperkte maar hoopgevende comeback in het indoorseizoen zou ze haar outdoorseizoen morgen beginnen op de interclub in Nijvel.

Berings kende afgelopen woensdag op training alweer pech. Bij een banale sprong over een horde kwam ze slecht neer en bezeerde ze haar knie. Haar trainer Philip Gilson geeft wat duiding: “Zo’n sprong heeft ze al duizenden keren gedaan, dit was echt domme pech. Bij haar afzet geraakte ze licht uit balans waardoor ze ook in de zweeffase wat uit balans was. Bij het neerkomen knikte haar voet weg en schoot er iets in haar knie.” Het gaat om de rechterknie, die waarvan ze vorig jaar haar kruisband scheurde. Na het ongeluk kon Berings nog wel zelfstandig tot bij de auto stappen, waardoor er nog enige hoop was op een niet al te zwaar verdict. “De volgende ochtend liet ze mij weten dat de knie zwaar gezwollen was. Helaas bleek de meniscus gescheurd. Er zit heel veel vocht en bloed in knie waardoor het nog niet goed te bestuderen was, maar haar seizoen is hoe dan ook afgelopen. Een operatie is zeker nodig. Hopelijk is het alleen de meniscus.

Tijdens de weg die Berings het afgelopen jaar aflegde had ze steeds één doel voor ogen: Rio. Daar wilde ze nog een laatste keer schitteren op het hoogste niveau. “Ze deed er echt alles aan. Dat maakt het nu des te zwaarder. Die Spelen hielden haar op training op de been. Dan is het nu wel even slikken natuurlijk. Ondertussen kan ze het al een beetje plaatsen, en vandaag kwam ze al kijken naar de training. Maar het blijft moeilijk.” Het is nu vooral even bekomen voor Berings en wachten tot het vocht weg trekt uit de knie. Voor een zicht op de revalidatie en eventuele comeback is het nog veel te vroeg.

Wij kunnen niet meer doen dan Eline vanwege de hele redactie veel moed en beterschap wensen. Haar kennende zal ze ook hierdoor haar positieve instelling niet verliezen. Kop op!