Geen Dylan en Jonathan Borlée deze nacht op de Jamaica International Invitational in Kingston. Beide atleten sukkelen met kleine klachten en wilden geen risico nemen met het oog op wat nog komen moet. Met Kevin Borlée is fysiek wel alles in orde, en dat was in zijn wedstrijd maar al te duidelijk. Met 45″17 finishte hij als derde, maar klokte hij eveneens zijn beste seizoensopener ooit.

Zonde dat Dylan en Jonathan Borlée gehinderd werden door kleine kwaaltjes en dus niet aan de start konden verschijnen in Kingston. Vorig jaar pakten beide heren in Kingston immers uit met een prima wedstrijd. Dylan Borlée stelde er zijn record bij tot 45″70, Jonathan bleef er maar nipt boven de driekwart minuut door 45″06 te laten optekenen. Meer daarover vindt u overigens hier.

Wél aan de start: Kevin Borlée. die deze winter op het WK indoor uitblonk en met 20″76 ook zijn outdoorseizoen op een knappe wijze aanvatte. Vannacht kreeg hij de eerste volledige baanronde voor de kiezen, en in een gestoffeerd deelnemersveld hield hij het hoofd koel. Vanuit baan 6 zag hij al halfweg wedstrijd de latere winnaar Javon Francis langszij komen, maar Kevin liet zich niet van de wijs brengen en kon in de laatste rechte lijn nog uitpakken met een stevig eindschot. Op die manier legde hij beslag op de derde plek in 45″17, zijn snelste seizoensopener ooit. Enkel Javon Francis (44″85), die voor zijn thuispubliek de zege wegkaapte, en de Amerikaan Vernon Norwood (45″00) moest hij uiteindelijk voor zich dulden. De 45″17 van Kevin Borlée is overigens goed voor de 12de wereldjaartijd. Het lijkt bijna vanzelfsprekend, maar hiermee kwalificeerde Kevin zich ook voor het EK in Amsterdam waar een chrono van 45″85 voor nodig was.

Jacques Borlée reageerde overigens al op Facebook op de prestatie van zijn pupil. Hij noemt het een ‘rentrée fantastique’, en verder gaf hij ook nog mee dat er in de laatste rechte lijn een stevige tegenwind blies.

Binnenkort vindt u hier ook de racevideo terug.