Het is een tijdje stil geweest rond Thomas Van der Plaetsen (25). De Belgische meerkamper bereidde zich in Zuid-Afrika voor op het zomerseizoen en komt midden mei terug naar België. Hier zal hij de laatste hand leggen aan zijn eerste meerkamp van dit jaar. Op het EK in Amsterdam wil hij meer dan 8100 punten sprokkelen en zich zo plaatsen voor de Olympische Spelen van een goede maand later.

Thomas was deze winter niet te zien tijdens de indoorwedstrijden en verkoos ervoor om door te trainen. Jammer genoeg werd hij in maart ziek waardoor een eerste meerkamp in Mauritius niet kon doorgaan. “Ik had een aantal weken maar weinig energie maar gelukkig is ook dat achter de rug.”

Via Amsterdam naar Rio 

“Vanaf het Vlaamse kampioenschap in Oordegem op 21 mei staat er elk weekend wel een wedstrijd op het programma, zowel in België als in Nederland. Zo zal ik te zien zijn op de IFAM, het Springgala in Deinze en de Gouden Spike in Leiden.” De prestigieuze meerkamp in Götzis laat hij dan weer aan zich voorbij gaan: “Wegens problemen aan de elleboog. Ik zou te veel risico nemen wanneer ik dan polsstokspringen en speerwerpen combineer. Maar de eerste meerkamp doe ik in juli, en dan wel op het EK in Amsterdam.”

“Ik heb nog nooit een meerkamp echt helemaal verprutst dus ik reken erop dat ik de 8100 punten ga halen en mij in Amsterdam ga plaatsen voor Rio.” Afwachten dus wat de eerste wedstrijden in België en Nederland zullen opleveren. Maar als we afgaan op de consistentie die Van der Plaetsen heeft op zijn meerkampen, dan kunnen we er meteen een naam bijzetten op het lijstje voor Rio 2016.