Nadat hij aan het eind van vorig zomerseizoen al kort terug met de competitie aanknoopte was Ali Hamdi deze winter definitief terug. In Brussel kende hij een hoogtepunt door er eerste Belg te worden in de korte cross. Het klassement van de CrossCup sloot hij als vierde af. Voor komende zomer is de pupil van Rik Didden ambitieus. Zijn persoonlijk record op de 1500 meter staat dan ook maar een dikke seconde boven de limiet voor het EK in Amsterdam.

Je veldloopseizoen was zeker niet slecht, maar na Brussel leek je geen grote progressie meer te maken. Hoe kijk je er zelf op terug?

“Over het eerste deel van de winter ben ik zeer tevreden. Het tweede deel iets minder hoewel het echt goed draaide op training. Een directe verklaring heb ik er niet voor maar misschien komt het omdat ik de trainingen niet zo goed verteerde of ik mezelf teveel druk oplegde om minstens even goed te doen als Brussel. Ik denk dat ik de vruchten van de wintertrainingen ga plukken deze zomer.”

Hoe belangrijk is dit zomerseizoen in jouw carrière? In welke mate zijn Amsterdam en misschien zelfs Rio een doel of zelf een must?

“Amsterdam is echt het hoofddoel van deze zomer. Ik kijk sinds 2013 al uit om nog eens deel te nemen aan een internationaal kampioenschap en met het EK in Amsterdam lijken de kansen reëel om dit waar te maken. Ik heb het gevoel dat ik nog zeker niet het beste heb kunnen waarmaken in de 1500m en hoop dan ook om dit jaar eindelijk te kunnen bevestigen. Rio is geen doel op zich maar als ik de EK limiet loop, is de OS limiet niet zo meer veraf. Alhoewel het verschil tussen 3.36 en 3.38 toch niet te onderschatten is.”

Welke specifieke tijden of prestaties staan voorop deze zomer?

“Met tijden ben ik nog niet bezig. Het belangrijkste is dat ik mijn pr van 2013 verbeter.”

Wat loopt goed of minder goed op training?

“Trainingen gaan soms heel goed en andere dagen dan weer niet. Ik ben dit jaar begonnen met een krachtschema en dat zorgt er soms voor dat ik niet fris aan een looptraining kan beginnen.”

Je traint nu regelmatig in het Leuvense, maar ook vaak thuis in de noordrand van Brussel. Wat is je favoriete trainingslocatie?

“Leuven natuurlijk! Intervaltrainingen probeer ik altijd in Leuven te doen. Je traint samen met de groep en de coach is er dan bij. De locatie op zich natuurlijk is ook super! Dijlepad, Heverleebos, Meerdalwoud.”

Ben je eigenlijk nog met studies of werk bezig of moet er alleen getraind worden bij jou?

“Thesis schrijven, deeltijds werken in de horeca, solliciteren voor een vaste job,  trainen en in juni verhuizen. Druk druk druk.”

Welke Belgische atleet gaat volgens jouw verrassen deze zomer?

“Michael Somers. Hij heeft me al een paar keer naar huis gelopen op training.”

Welke wedstrijden staan er al vast op jouw kalender? 

“Herentals 800 meter, Interclub, Nijmegen, en Ifam 1500 meter.”