Het heeft niet lang geduurd. Nadat eerder deze week het eerste dopinggeval op het recente WK indoor bekend raakte, is nu ook een tweede atlete positief bevonden. Opnieuw gaat het om het intussen beruchte meldonium.

Ditmaal werd de Oekraïense atlete Anastasiya Mokhnyuk betrapt op het gebruik van meldonium. In maart won ze nog zilver op de vijfkamp tijdens het WK indoor in Portland. In een eerste verklaring zegt Mokhnyuk dat ze het middel nodig had omwille van “medische redenen”.

Eerder deze week raakte bekende dat sporters die voor 1 maart werden betrapt, mogelijk vrijuit gaan als de waarde in hun bloed laag is. Meldonium is immers pas sinds 1 januari van dit jaar verboden en die regeling zou kunnen compenseren voor aanwezigheid van restproducten van het middel in het lichaam. Het is immers niet duidelijk hoe lang het duurt eer meldonium verdwenen is uit het lichaam.

1 REACTIE

  1. eindelijk, die zat al op mijn radar sinds gotzis, dat lichaam en gedrag klopte gewoon niet

Reacties zijn gesloten.