Met de Urban Memorial Van Damme Series trekt de Memorial Van Damme voor het eerst verder het land in. De AG Insurance Urban Memorial brengt topatletiek en jeugdinitiatie naar vooraanstaande Belgische steden.

In vijf steden in België wordt telkens een stadsplein omgetoverd tot een stukje atletiekstadion. Belgische en internationele toppers en aanstormend talent nemen het midden in de stad tegen elkaar op in een echte competitie. Een kinder- en jeugdinitiatie zal de mini-meeting steeds voorafgaan. Al wie jong is en van atletiek wil proeven krijgt daar de kans toe en zal begeleid worden door ervaren trainers.

Op zondag 22 mei bijt Namen de spits af met de eerste Urban Memorial. Op de Place St-Aubain kan iedereen komen kijken naar hoogspringen vrouwen met Nafi Thiam. Ook het Italiaanse talent Alessia Trost (5e op het recente WK indoor), Hannelore Desmet, Hanne Van Hessche en tal van andere internationale toppers zullen aanwezig zijn op deze eerste hoogspringcompetitie in een stad. In de jeugdinitiatie vooraf zal Tia Hellebaut tips and tricks van het hoogspringen bijbrengen en aanleren aan kinderen.

Programma AG Insurance Urban Memorial Namen:

  • 13u-17u: kids athletics
  • 16u: voorprogramma
  • 17u: hoogspringcompetitie