De Ethiopische atletiekbond heeft massale dopingcontrole aangekondigd bij zijn atleten. Het Afrikaanse land, traditioneel sterk op de langeafstandsnummers, maakt serieus werk van zijn gebrekkig antidopingbeleid.

Vanaf eind april zullen bij meer dan 150 Ethiopische atleten urine- en/of bloedstalen afgenomen worden. Dat maakte de bondsarts van de Ethiopische atletiekliga bekend.

Ethiopië maakt daarmee serieus werk van hun falend antidopingbeleid. Het land is één van de vijf landen die daarvoor op de vingers getikt werd door het antidopingbureau WADA én werd door de IAAF op een zwarte lijst gezet. Net als buurland Kenia riskeert het een schorsing als het niet tijdig aan de nodige regels voldoet.

“We hebben werk te doen”, klonk het donderdag. “Het is erop of eronder voor de sport in ons land.”

1 REACTIE

  1. […] Neem nu Kenia. Het land dat de beste langeafstandslopers voortbrengt en sinds vier dagen een eigen antidopingwetgeving heeft. Het land van Kimetto (2:02:57), Mutai (2:03:13), Kipsang (2:03:23) en Makau (2:03:38) en binnenkort van een eigen antidopingagentschap. Of Jamaïca. Het land van bijna drie miljoen inwoners en van bij benadering drie miljoen inwoners die 100 meter in tien seconden lopen en evenveel positieve gevallen. China dan, waar het WADA een antidopinglaboratorium schorst omdat het testresultaten vervalste. Ethiopië, het land dat zich comfortabel nestelt in de schaduw van Kenia, maar toch ook van Genzebe Dibaba (WR 1.500 meter, men meende onklopbaar) en van een zwaar gebrekkig antidopingbeleid. […]

Reacties zijn gesloten.