Bij de Glasgow Indoor Grand Prix kwam Pieter-Jan Hannes vandaag als enige Belg aan de start. Hij werd 7de op de 1500m in een tijd van 3’40”22. Na de wedstrijd toonde hij zich tevreden met de eindtijd en vooral met de geleverde prestatie. Gunther Dekie vanuit Glasgow.

“In het begin van de wedstrijd werd ik gehinderd door een valpartij, waardoor ik onmiddellijk al de aansluiting met de leiders verloor. Dat was jammer want het hypothekeerde al meteen mijn kans op een goeie eindtijd. Ik voelde me echter heel goed en plaatste twee tempoversnellingen waardoor ik weer vooraan post ging vatten. Jammer genoeg kostte dat teveel energie om op het einde een aanval van de Afrikaanse atleten te beantwoorden. Gezien het wedstrijdverloop ben ik dan ook tevreden met mijn tijd van 3’40”22. Dit was trouwens mijn laatste indoorwedstrijd van het seizoen.”

“Het WK in Portland laat ik aan mij voorbijgaan, want het past niet in mijn planning. Alles staat voor mij dit jaar in het teken van de Olympische Spelen in Rio. Met drie wedstrijden in evenveel weken was mij indoorseizoen kort maar krachtig. Dat was een bewuste keuze en ik ben heel tevreden met de progressie die ik de afgelopen weken gemaakt heb. Het belangrijkste is dat ik nu rustig kan trainen en opbouwen naar het zomerseizoen. Ik weet dat de buitenwereld altijd heel veel van mij verwacht, maar ik laat me niet gek maken. De meeste mensen vergeten dat ik nog altijd maar 23 jaar oud ben en dat mijn beste jaren nog voor me liggen. Ik heb trouwens het gevoel dat ik de 1500m als wedstrijd steeds beter beheers. Veel meer dan vroeger slaag ik er nu in om een wedstrijd te lezen en om tactisch de juiste keuzes te maken. Nu nog sleutelen aan het fysieke aspect en dan kan ik hopelijk knallen in Rio. Als de absolute toppers een mindere dag hebben dan moet ik in staat zijn om een rol van betekenis te spelen.”

Bekijk hieronder de racevideo.