Vandaag vond in de Topsporthal in Gent het Belgisch kampioenschap alle categorieën plaats. U heeft het misschien kunnen volgen via de livestream, of was er in levende lijve bij, maar hieronder nog een beknopte samenvatting van de opmerkelijkste prestaties.

Een nieuw Belgisch record, dat zullen we zeker onthouden van dit Belgisch kampioenschap. Het was andermaal Nafi Thiam die daar voor zorgde. Nadat ze op het kampioenschap van de Franstalige Liga al tot een nationaal record van 6m43 kwam, deed ze vandaag nog een tikkeltje beter. De nieuwe bestwaarde bedraagt nu 6m51.

Ben Broeders liet knappe dingen zien in het polsstokspringen. Nadat hij met 5m45 al tekende voor een nieuw record, probeerde hij het nadien op EK-limiethoogte. De DCLA-atleet ging nog niet over de gevraagde 5m55, maar de sprongen die hij liet zien beloofden alvast veel goeds. Hetzelfde geldt voor Hanne Van Hessche. De ASVO-atlete schakelde na 1m77 over naar 1m90, ofwel het minimum voor het EK in Amsterdam. Ook zij mag haar ticket nog niet boeken, maar wie weet komt daar binnenkort verandering in. Verder sprong op de 400m de 54″50 van Justien Grillet ook in het oog, net als de 47″37 van Tim Rummens en de 8’12″67 op de 3000m van Dieter Kersten. Eline Berings trok met 8″19 aan het langste eind op de 60m horden, ook Damien Broothaerts valt die eer te beurt, al mag hij met 7″69 ook de hoop op een WK-limiet koesteren. Broothaerts heeft 7″67 nodig om volgende maand naar het WK indoor in Portland te mogen.

De volledige uitslagen vindt u hier. De beelden van de livestream kunt u binnenkort wellicht op onze website terugvinden.