Het Vlaams-Brabantse Rotselaar is zondag het decor van de zesde CrossCup-manche. Het zanderige parcours zal ongetwijfeld voor heel wat mooie wedstrijden zorgen. Deze manche dient tevens als het Vlaams kampioenschap veldlopen, waardoor een wel eens een wedstrijd in de wedstrijd zou kunnen ontstaan om de felbegeerde Vlaamse titel. Hieronder een korte vooruitblik.

Foto: Peter Wagemans
Veerle Dejaeghere – Foto: Peter Wagemans

Bij de vrouwen zouden we een erg leuk duel kunnen gehad hebben tussen Europees beloftekampioen, Louise Carton van ACME en de Britse Kate Avery. Avery was op het Europees kampioenschap  veldlopen bij de senioren goed voor een tweede plaats na de Nederlandse Sifan Hassan. Het aangekondigde duel met Carton gaat echter niet door, want de atlete van ACME moet noodgedwongen verstek geven. Hierdoor zou Veerle Dejaeghere van AVR zondagnamiddag wel eens de nieuwe leidster in de CrossCup kunnen worden. Dejaeghere zal normaliter de meeste tegenstand mogen verwachten van Imana Truyers van AVT en Almensch Belete van VAC. Ook Sofie Van Accom van ACHL, Julie Van De Velde van FLAC en Hanna Vandenbussche van MACW maken zullen ongetwijfeld vechten om de dichte ereplaatsen.

Bij de mannen maakt Isaac Kimeli van OEH zijn terugkeer. Kimeli, de huidige leider van de CrossCup, heeft nog een mooie bonus in het klassement, maar mag nog geen victorie kraaien met  Jeroen D’hoedt van CABW, die de afgelopen weken een erg goed indruk naliet. Al komt D’hoedt niet in aanmerking voor de Vlaamse titel, want hij werd in Hannuit gekroond als kampioen van de Franstalige liga. De winst in Rotselaar lijkt een kolfje naar de hand te worden van de winnaar van de manches in Brussel en Hannuit, namelijk de Ethiopiër Dame Tasama. Na deze hierboven vernoemde heren zal er ongetwijfeld een leuke strijd losbarsten om de ereplaatsen met onder meer Yannick Michiels van VMOL, Koen Naert van RESC en Steven Casteele van KKS aan de start.

Ismael Debjani - Foto: Tomas Sisk
Ismael Debjani – Foto: Tomas Sisk

Op de korte cross bij de mannen moet leider Wesley De Kerpel van ROBA forfait geven voor de manche van aanstaande zondag. De Kerpel zou wel eens langer out kunnen zijn, waardoor Ismaël Debjani van CABW, Ali Hamdi van DCLA, Dieter Kersten van ADD op de loer liggen om de leidersplaats over te nemen. Sam Valgaeren van HULS maakt na een opmerkelijke doortocht als derde Belg op de lange cross in Hannuit zijn terugkeer naar de korte cross . Ook Simon Debognies van OEH, afgelopen zomer goed voor zilver op het EK voor junioren op de 5.000m, treedt opnieuw in actie in Rotselaar.

Wie er zich zondag tot Vlaams kampioen kroont, zal u hier zondagnamiddag kunnen lezen!