Lahsene Bouchikhi heeft in Rotselaar voor het eerst in zijn carrière een manche van de Structabo CrossCup gewonnen. Bouchikhi haalde het aan de Plas van Rotselaar na een pittige strijd met de Brit Adam Hickey. Hickey leek de bovenhand te nemen in de aanvangsfase, maar Bouchikhi vocht knap terug. In de slotronde haalde de atleet van RESC het van de Brit en Dieter Kersten. Michael Somers en Steven Casteele werden derde en vierde Belg. Tim Van de Velde liep een knappe race en finishte als eerste belofte.

In afwezigheid van Isaac Kimeli en Soufiane Bouchikhi werd het in Rotselaar uitkijken naar onder meer Dieter Kersten en Lahsene Bouchikhi. Dat duo maakte de wedstrijd meteen hard. Bouchikhi sprokkelde drie punten aan de tussensprint. Vervolgens koos hij samen met de Brit Adam Hickey het hazenpad. Kersten nestelde zich in de derde positie en zou die plaats niet meer afstaan. Op die manier kroonde de Limburger zich wel tot Vlaams kampioen. Voorin leek de Brit het te gaan halen, tot Bouchikhi een sterke terugkeer maakte. Hij knalde op die manier naar zijn eerste zege in de Structabo CrossCup. In de strijd om de eindwinst heeft de nieuwe leider Lahsene Bouchikhi voorlopig enkele punten voor op Kimeli, maar dat zal normaliter niet volstaan tijdens de slotmanche op het BK in Brussel.

In de strijd om de top vijf bij de Belgen leverden Michael Somers en Steven Casteele een mooie strijd. Somers zou het uiteindelijk halen van de atleet van KKS. Tim Van de Velde kon tot op twee ronden van de finish overigens mee met het duo en behaalde dankzij een zevende plaats in totaal de zege bij de beloften. Op het BK kan Van de Velde voor het zevende jaar op rij een Belgische titel behalen in het veld.