De Belgische atletiekploeg zal op het komende WK in Londen (4 – 13 augustus) niet kun rekenen op marathonloper Koen Naert. De poulain van Raymond Van Paemel heeft door een achillespeesblessure trainingsachterstand opgelopen en raakt niet tijdig wedstrijdfit.

Het liep de laatste maanden niet van een leien dakje bij Koen Naert. Na zijn succesvolle marathonpassage begin april in Rotterdam, waar de klok stopte op een nieuwe recordtijd van 2u10:16, kreeg Naert af te rekenen met een achillespeesblessure. Voor hem niet de eerste keer, maar de blessure herstelde relatief langzaam waardoor het wereldkampioenschap in gevaar kwam. De RESC-atleet wilde geen overhaaste beslissing nemen en gunde zijn lichaam daarom nog even tijd. Tot vandaag dus, Naert hakte samen met de LBFA de knoop door en past voor de WK-marathon waar nu enkel Abdelhadi El Hachimi de Belgische kleuren zal verdedigen.