Het gaat Louise Carton nog steeds niet voor de wind. De atlete van ACME was nochtans op de goede weg. Na heel wat rug- en enkelproblemen stond ze afgelopen weekend opnieuw aan de start van de CrossCup. Die deed echter meer kwaad dan goed: Carton sloeg deze keer haar linkerenkel om waardoor ze definitief moet passen voor het BK veldlopen.

De CrossCup van Rotselaar was verre van de gedroomde comeback, eerder een slag in het gezicht voor de drievoudig Belgisch kampioene veldlopen. De opgelopen ziekte een paar dagen voor haar rentree speelde daar uiteraard ook in mee. “Ik miste kracht, mijn lichaam was niet alert. Ik liep opnieuw een blessure op, nu aan de linkerenkel. Na alle tegenslag had ik hier zo naar uitgekeken…” De boodschap die Louise Carton verspreid via sociale media is duidelijk.

De vrees dat het BK veldlopen door die nieuwe blessure geschrapt zou moeten worden werd gisteren al reëel. Toen zette de West-Vlaamse een foto van haar gezwollen enkel op Instagram. Vandaag bracht ze dit nieuws ook officieel naar buiten. Geen vierde Belgische titel op een rij voor Louise Carton. “Laat revalidatie nummer –ik ben even de tel kwijt– maar beginnen!”, besluit ze strijdvaardig.