Nafi Thiam zal over iets minder dan twee weken niet aantreden op het Belgisch kampioenschap in Brussel. De atlete van RFCL sukkelt met een knieblessure en wil geen risico’s nemen met het oog op het WK in Londen.

De zon schijnt niet altijd, ook niet bij een olympisch kampioene. Na een ronduit indrukwekkende zevenkamp in Götzis, moest Nafi Thiam niet enkel afrekenen met een stevige examenperiode maar ook met een blessure aan de knie. Die speelt haar nu al twee weken parten en daarom heeft ze in samenspraak met haar omkadering afgezegd voor het BK dat op 1 en 2 juli doorgaat. Coach Roger Lespagnard legt aan Le Soir uit hoe de vork in de steel zit. “Nafi is vrijdag bij Johan Bellemans langsgeweest, de dokter van het BOIC. Hij stelde haar gerust, maar benadrukte ook om voorzichtig te zijn. Daarom zullen we het de komende weken rustig aan doen, temeer omdat het gaat om haar afstootbeen.”

Het wereldkampioenschap in Londen staat van 4 tot 13 augustus geprogrammeerd, in aanloop naar die belangrijkste afspraak maakt Thiam normaliter nog haar opwachting op de Urban Memorial in Antwerpen (8 juli), de meeting in Luik (19 juli) en de Nacht van de Atletiek in Heusden (22 juli).