Het gaat Mathias Broothaerts niet voor de wind. De verspringer van AC Lyra liep vorige zondag op de Antwerpse indoorkampioenschappen een hamstringblessure op en moet zo een kruis maken over de rest van het indoorseizoen.

Broothaerts kende al geen vlekkeloze voorbereiding. Nadat hij door hinder aan de knie het verspringen, nog altijd zijn geliefkoosde discipline, even moest laten voor wat het is, gooit nu ook de hamstring roet in het eten. “De eerste wedstrijdhelft verliep perfect. Maar toen ik daarna op een grotere pas wilde overschakelen, voelde ik iets trekken in mijn hamstring”, vertelt Mathias op de site van zijn werkgever Atletiek Vlaanderen. De echo bracht een spierblessure aan het licht. “Iets tussen een verrekking en een scheur. Ik kan momenteel nog niet zeggen hoe lang ik uit zal zijn, maar de blessure betekent hoogstwaarschijnlijk het einde van mijn indoorseizoen.”