Anders dan de voorbije jaren stond er nu ook een mixed aflossingswedstrijd gepland. Groot-Brittannië, Schotland, Engeland, de Verenigde Staten, Ierland, Wales en Euoropa namen het tegen elkaar op in een wedstrijd van 4km. In dat laatste team zat zelfs een Belg: Pieter-Jan Hannes. Hij was de startloper en deelde de aflossingsstok met de Roemeense Claudia Bobocea, de Italiaanse Margherita Magnani en de Tsjech Jakub Holusa.

In een opvallende lichtrode broek en dito haarband verscheen onze enige Belgische deelnemer in Schotland aan de start. Hij startte op het zware parcours ietwat voorzichtig in vijfde positie en keek de kat uit de boom. Na twee minuten wedstrijd schoof de man met de haarband naar voren en werd het sprinten geblazen tot aan de eindmeet. Pieter-Jan Hannes werd derde voor het Europees team en moest alleen Schotland (met Cameron Boyek) en Engeland (met Dale Clutterbuck) voor zich dulden.

De overwinning na vier kilometer was voor Schotland. Het was Laura Muir – vierde op het EK veldlopen voor beloften – die als slotloopster de handen in de lucht mocht steken. Groot-Brittannië werd tweede en Ierland vervolledigde het podium. Team Europa zakte na de Belgische inbreng serieus weg en werd zevende.