Pieter-Jan Hannes en Ali Hamdi hebben op de laatste dag van het jaar nog een pittige wedstrijd afgewerkt. De atleten van Rik Didden kwam immers aan de start van de sterkbezette ‘Lauf der Asse’ in het Oostenrijkse Peuerbach. Hannes werd in zijn tweede wedstrijd van het seizoen vijfde, Ali Hamdi werd een minuutje later veertiende.

Na een moeilijke voorbereiding met verschillende kwetsuren leek de overwinning vrijwel een onhaalbare kaart voor Pieter-Jan Hannes. Afgelopen zondag zette hij dan wel de Kerstcorrida in Meeuwen-Gruitrode naar zijn hand, in Peuerbach is het deelnemersveld toch nog van een ander kaliber. Over een parcours van bijna 7 kilometer moest Hannes zo’n 25 seconden toegeven op de winnaar, de Keniaan Victor Chumo (19’16). De Duitser Richard Ringer, de winnaar van de Warandeloop in Tilburg, werd net achter hem tweede, een tiental seconden later volgde met de Tsjech Jakub Holusa de derde in de wedstrijd. Hannes kwam als vijfde over de meet in 19″41, Ali Hamdi werd veertiende in 20″39.

Voor de volledige uitslagen, klik hier.