Net als in Mol was Keniaan Alex Kibet ook in een modderig Roeselare de beste in de lange veldloop van de Joker+CrossCup. Hij haalde het met twee seconden voorsprong op eerste Belg Isaac Kimeli. Die komt nog wat steviger aan de leiding in klassement en stelt zijn EK-ticket veilig.

Slechts één seconde na Isaac Kimeli volgde zijn trainingsmaatje Thomas De Bock. Aangezien Kimeli op het EK bij de beloften loopt, mag De Bock zo goed als zeker als senior naar Frankrijk. Op vijftien seconden van Kimeli volgde Dries Basemans, die de wedstrijd van zijn leven liep. Hij mag eveneens hopen op een EK-selectie als senior. Nadien volgden Yannick Michiels en Koen Naert, beiden nog binnen de 25 seconden van Kimeli. Een seniorsteam met De Bock, Basemans, Michiels en Naert lijkt zeker een optie. Zesde Belg was Steven Casteele, die ook tweede belofte was en dus ook al op een selectie mag hopen. Daarna volgden Michael Brandenbourg,  belofte Michael Somers, Regis Thonon en Jeroen D’Hoedt. Die laatste finishte bij zijn comeback nog net in de eerste tien Belgen. Laurens Vanderlinden moest als vierde belofte 75 seconden prijsgeven op Kimeli, waarschijnlijk teveel om met een beloftenploeg richting Toulon-Hyères te trekken.