Isaac Kimeli heeft zoals verwacht de CrossCup-manche in Roeselare op zijn naam geschreven. In de strijd om de zege moest Kimeli wel afrekenen met een uitzonderlijke sterke Ruben Querinjean, die niet in aanmerking komt voor de Belgische EK-selectie. Michael Somers, John Heymans en Robin Hendrix beperkten de schade en trekken in het gezelschap van kapitein Kimeli naar Turijn, vergezeld voor een kwartet bij de beloften. 

Isaac Kimeli heeft zijn terugkeer op Belgische bodem niet gemist. Kimeli was in de derde CrossCup-manche in Roeselare met voorsprong de sterkste Belg, al volstond dat ei zo na niet voor de zege. Ruben Querinjean, de Luxemburger die vorig jaar derde werd op het EK voor beloften, bleef Kimeli het knap lastig maken tot in de absolute slotfase. Kimeli zou uiteindelijk wel een kloof slaan op Querinjean, al hield onze landgenoot wel in om het verschil tussen hem en de vierde landgenoot zo klein mogelijk te houden. Op die manier kwam Querinjean nog gevaarlijk dicht in de buurt van Kimeli.

Eerder in de wedstrijd onderstond er een mooi elitegroepje met Michael SomersJohn HeymansRobin Hendrix en het hierboven genoemde duo. Somers, Heymans en Hendrix  hadden geen antwoord klaar op de versnelling van Kimeli, maar het Belgische trio kon wél meer dan de schade beperken. Hendrix, de vierde landgenoot, finishte op 15 seconden van zijn trainingsmakker en winnaar Kimeli. De maximale tijdslimiet voor een selectie bedroeg 40 seconden op de winnaar.

Ons land trekt dus met een sterk kwartet naar Turijn en de senioren mannen krijgen ook het gezelschap van vier beloften op Italiaanse bodem. Marco Vanderpoorten haalde zijn gram door als eerste belofte te finishen op een mooie negende stek. Hij werd op zijn beurt gevolgd door Yorick Van de KerckhoveArnaud Collard en Rayan Vanderpoorten. De grootste verrassing bij dat viertal is zonder twijfel Van de Kerckhove, die voor het eerst in zijn carrière de Belgische kleuren mag verdedigen. Vanderpoorten en Collard maakten vorig jaar ook deel uit van het Belgische belofteteam. Vanderpoorten is na onder meer een EK voor beloften op de piste in 2021 opnieuw van de partij op een internationaal kampioenschap.

Noah Konteh voert zoals verwacht de juniorenselectie richting Turijn aan. Hij krijgt het gezelschap van Simon JeukenneMathis Lievens en Vince Van Winckel.