Ook de korte crossen op de CrossCup in Roeselare waren van groot belang met het oog op de EK-selectie. Mariska Parewyck was net zoals in Mol de beste bij de vrouwen. Bij de mannen maakten ‘comeback kids’ Stijn Baeten en Ruben Verheyden het mooie weer. Het was Baeten, de man die het Belgische team op de mixed relay vorig jaar naar brons leidde, die het nipt haalde van Verheyden.

Naast de lange crossen werd het op de CrossCup in Roeselare ook uitkijken naar de korte crossen bij de mannen en vrouwen. Mariska Parewyck was in het Molse zand al de beste en trok die lijn ook door in de modder van Roeselare. De 800m-specialiste van EA haalde het van Vanessa Scaunet, die net zoals vorig jaar deel uitmaakt van het team op de mixed relay. Jenna Wyns volgde op drie seconden van de winnares en mag dus als reserve mee naar Turijn.

Bij de mannen werd het uitkijken naar de terugkeer van Stijn Baeten en Ruben Verheyden. Dat duo maakte vorig jaar deel uit van het team op de mixed relay, maar beide heren kwamen dit veldloopseizoen nog niet in actie. Daar was tijdens de wedstrijd weinig van te merken. Baeten en Verheyden maakten het mooie weer, vergezeld door de winnaar van de korte cross in Mol, Maxime Delvoie. Dat trio zou sprinten om de zege. Baeten haalde het gecontroleerd van Verheyden, die Delvoie wist af te houden. Die laatste mag zich dan weer als reserve opmaken voor zijn eerste internationale kampioenschap.

Drie van de vier leden van het bronzen team van Dublin vorig jaar komen dus in principe aan de start in Turijn met Scaunet, Baeten en Verheyden. Elise Vanderelst was niet van de partij in Roeselare.