In de CrossCup van Roeselare aan Schiervelde toonde Louise Carton zich opnieuw de beste bij de dames. Ze haalde het alweer relatief gemakkelijk voor de Zweedse Sarah Lahti. Door alle seniores voor te blijven is Carton nu helemaal een zekerheid voor het EK veldlopen voor beloften. Ze verstevigt ook haar leidersplaats in de CrossCup.

Veerle Dejaeghere was derde en tweede Belgische. Zij moest zeventien seconden prijsgeven op Carton en bleef knap Almensch Belete en de Nederlandse Jip Vastenburg voor. Ze hoopt nu terecht op een ticket richting EK in Frankrijk. Belete was na een slechte start alsnog vierde en derde Belgische op tien seconden van Dejaeghere, en mag zo eveneens nog op het EK hopen. Sofie Van Accom was vierde Belgische en Imana Truyers vijfde. Die laatste moest 46 seconden prijsgeven op Carton en moet een nachtje duimen voor haar EK-selectie als tweede belofte. Na haar volgde Hanna Vandenbussche en beloften Julie Van De Velde, Charlotte Dewilde en Aria Schouten.

De uitslagen kan u hier terugvinden