Adrien Deghelt wil alsnog werk maken van de WK-limiet. Dat zei hij op de EAP-meeting in Nijvel. De Naamse hordenloper moest in de maand juni noodgedwongen enkele weken langs de kant met een enkelblessure, waardoor hij kostbare trainingen miste in aanloop naar een limietpoging voor het WK, eind augustus.

Adrien Deghelt - Foto: Tomas Sisk
Adrien Deghelt – Foto: Tomas Sisk

De inmiddels 30-jarige Deghelt liep een enkelverzwikking op tijdens de opwarming voor de meeting in Genève, begin juni. Gevolg: drie weken geen looptrainingen. “Fysiek is hij niet blijven stilstaan”, aldus trainer en nationaal recordhouder Jonathan Nsenga in de Standaard. “Maar Adrien is wel pas sinds afgelopen donderdag weer begonnen met springen over horden.”

In Nijvel kwam Deghelt voorlopig niet verder dan 13″95 op de 110m horden. De WK-limiet staat op 13″47. “Volgende week pogen we nogmaals in Brussel, daarna lassen we een stage in Tenerife in, om mogelijks daarna nogmaals te proberen in Luik”, klonk het.

Adrien Deghelt was er twee jaar geleden, op het WK in Moskou, ook al bij. Hij moest toen forfait geven met een buikspierblessure. Op de Spelen in Londen in 2012 haalde hij de halve finales.