Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Michael Somers (LYRA) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De nummer 6 van de korte cross in Brussel 2014 kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* De voorbereiding verloopt goed. Na een rustperiode begin september ben ik rustig beginnen opbouwen en ik heb ondertussen al enkele goede trainingsweken in de benen. Er moet dit jaar weer wat trainingsvolume bij dus dat is altijd even wennen, maar momenteel lukt me dit zonder al te veel problemen.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Gistren liep ik zoals zovelen de Ekiden. Voor de Relays heb ik geen ploeg en ook de CrossCup van Mol laat ik aan mij voorbijgaan. In plaats daarvan loop ik in Bonheiden. Vervolgens werk ik ook nog de korte cross in Tilburg en de lange in Roeselare af. Vanaf dan zal het een combinatie worden van lange en korte crossen van de CrossCup!

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik wil in Roeselare een goeie cross lopen en hoop op een selectie voor een eventuele belofteploeg voor het EK Veldlopen in Toulon. Nadien ligt de focus op de basis voor de zomer met enkele lange veldlopen en af & toe een korte cross. Voor een klassement zal ik dus niet meestrijden.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Qua concurrentie kan ik het niet zo goed inschatten, ik kijk vooral naar mezelf. In de lange cross zullen Kimeli & Casteele als belofte te sterk zijn. Na nieuwjaar verwacht ik in de lange cross stevige concurrentie van de Kerstens, in de korte kijk ik uit naar leuke duels met trainingsmakkers Stijn Baeten en Ali Hamdi.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Een echte revelatie kan je hem niet noemen, maar Ali Hamdi staat er weer helemaal en gaat hoge ogen gooien op de korte cross. Bij de dames zie ik Lotte Scheldeman schitteren bij de juniores en na nieuwjaar op de korte cross.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Louise Carton (ACME – 26m) 
Imana Truyers (AVT – 15m)
* Ali Hamdi (DCLA – 10m)
* Maarten Kersten (ADD – 10m)
* Sara Vande Velde (DUFF – 8m)
Michael Somers (LYRA – 8m)
* Stijn Baeten (DCLA – 7m)
* Jolien Boonen (ACHL – 7m)
Lotte Scheldeman (ADD – 4m)
Sebbe Francken (OLSE – 4m)

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
*  Mijn team bestaat vooral uit atleten die ik wat ken en waarvan ik weet dat ze mooie dingen zullen laten zien deze winter. Mijn team zal dus wel goed scoren denk ik!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels