Adrien Deghelt heeft zich op het EK in Zürich niet kunnen plaatsen voor de halve finales. Deghelt werd achtste en laatste in de vierde serie.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

 

De negenvoudig Belgisch kampioen stond een moeilijke opdracht te wachten. Slechts twee seriegenoten waren trager dan hem dit jaar en met een seizoensbeste van 13″67 moest hij minstens 13 honderdsten verbeteren om aanspraak te maken op de verliezende tijden.

Deghelt maakte desalniettemin een behoorlijke start, maar moest het vanaf halfweg duidelijk afleggen tegen zijn betere tegenstanders. Hij finishte uiteindelijk uitlopend in 14″33. In tegenstelling tot het succes bij de dames (Berings en Zagré in de finale) werd het dus geen groot succes op de hoge horden bij de mannen.

Bekijk de uitslagen van de reeksen 110m horden hier.