Nu het pisteseizoen volledig achter ons ligt, richten heel wat atleten na een korte rustperiode hun vizier al op het winterseizoen. Het leeuwendeel onder hen blijft hun club trouw, maar net als vorige jaren zeggen ook dit jaar weer een resem atleten hun club vaarwel en gaan op zoek naar andere (en betere) oorden. Hieronder een kort overzicht.

Marjolein Lindemans - Foto: Peter Wagemans
Marjolein Lindemans – Foto: Peter Wagemans

Langs Vlaamse kant vallen er onder de Belgische toppers enkele transfers te noteren. Dario De Borger verlaat ROBA en trekt naar VAC. “Ik heb hier lang over moeten nadenken”, aldus de hordespecialist. “Maar nu kan ik eindelijk meestrijden in de hoogste afdeling van de interclub. Daarenboven is de omkadering voor internationale atleten uitgebreider bij VAC.” Ook Marjolein Lindemans zal volgend seizoen niet meer de ROBA-kleuren verdedigen. De meerkampster versterkt met LAT het team van vriend Jan Van Den Broeck. Nog bij de jongere lichting  wisselt ook Stijn Baeten van club. Hij zegt Bonheiden gedag maar heeft tot dusver nog keuze gemaakt voor welke club hij komend seizoen zal uitkomen. “Ik moet mij in de eerste plaats goed voelen bij de club zelf. Ik hoop bij deze nieuwe club wel te kunnen deelnemen aan de Relays, de interclub e.d. aangezien dit vroeger niet altijd lukte.” Bij de afstandsatleten en meer bepaald de marathonlopers switcht Manuela Soccol van club. Samen met vriend Frank Bollen en de overige atleten in haar trainingsgroep maakt ze van ATLA de overstap naar ADD. “We willen graag een nieuwe start, zo simpel is het.” 

Wie zich nog heeft uitgeschreven bij haar club is Lindsey De Grande. De 1500m-loopster, die het de laatste jaren zwaar te verduren kreeg door leukemie, zal volgend jaar niet meer uitkomen voor OEH maar zoekt ook geen andere oorden op. “Ik ben niet meer ingeschreven bij een atletiekclub tot nader orde”, legt Lindsey uit. “Momenteel kan ik toch geen wedstrijden doen gezien mijn gezondheid, en ik ben nooit aanwezig op trainingen/wedstrijden. Het is juist eerder confronterend en pijnlijk aangesloten te zijn en er niets mee te kunnen doen. Maar de club heeft me altijd gesteund en daar ben ik dankbaar voor. Ik schrijf me dan wel opnieuw in bij een club wanneer de tijd er rijp voor zou zijn en ik hoop dat deze nog komt.”

Bij de LBFA springen de namen van de familie Borlée meteen in het oog. De volledige familie, Alizia Borlée inclusief, verlaat na heel wat jaren WS om op zoek te gaan naar een nieuwe club. Ook onder meer Chamberry Muaka en Camille Laus zijn niet langer aangesloten bij de club uit Woluwe. “Door problemen aan het hoofd van de club, het gebrek aan de nodige herkenning en interesse verlaten we White Star”, zo klinkt het bij de Borlées op de site van Le Soir. Momenteel zijn de drie broers samen met vader Jacques en enkele andere Belgian Tornados op teambuilding in de VS. Een andere club is er nog niet, maar Jacques sluit niet uit dat ze zelf een club oprichten. Wordt vervolgd…

Wilt u precies weten wie zijn lidmaatschap heeft opgezegd? De lijst van de VAL vindt u hier, die van de LBFA dan weer hier.