De tweede editie van de Titan Run in Nijlen was een groot succes. Het evenement was dagen op voorhand – ondanks een uitbreiding – al volledig volzet. Nu blijkt echter dat er drie deelnemers in het ziekenhuis werden opgenomen met de infectie ‘leptirose’. Leptirose – of de ziekte van Weil – wordt ook wel aanzien als modderkoorts en kan dodelijk zijn wanneer de infectie organen als de lever, nieren en hersenen gaat aantasten.

De bacterie leptospirose komt voor in de urine van ratten en knaagdieren en kan zich via modder en water verspreiden. De link met de Titan Run werd daarom meteen duidelijk, ook al omdat er veel knaagdieren voorkomen bij de plaats waar de participanten de rivier de Nete moesten oversteken.

De 2500 deelnemers kregen nu allemaal een brief van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid waarin uitleg werd gegeven wat ze moeten doen wanneer ze dezelfde symptomen zouden vertonen. Die symptomen zijn koorts, hoesten, spier- en hoofdpijn maar ook een donkere kleur bij de urine. Alle dokters en ziekenhuizen in de wijde omgeving werden al gecontacteerd en gevraagd om waakzaam te zijn.