Elk jaar zeggen heel wat atleten het lidmaatschap bij hun club op om andere oorden op te zoeken. Dat is ook dit jaar niet anders en bij de Vlaamse Atletiekliga dragen onder meer Niels Pittomvils, Brecht Bertels en Kato Van Den Brulle vanaf volgend jaar een ander truitje.

De volledige lijst van opzeggingen vindt u onderaan, maar toch konden wij het niet laten om enkele opmerkelijke transfers eruit te pikken. Bij de vrouwen zien we bijvoorbeeld dat polsstokspringster Elien De Vocht vanaf volgend jaar voor WACO uitkomt, de Waalse club waar een van haar trainers Domitien Mestré is aangesloten. Afstandsloopster Barbara Maveau maakt de overstap naar BEHO terwijl Hanna Vandenbussche haar plaatsje bij AVR overneemt en op de eerste CrossCup-manche komende zondag meteen de kleuren van haar nieuwe West-Vlaamse club zal verdedigen. Nog bij de vrouwen komt ook speerwerpster Kato Van Den Brulle volgende jaar voor een andere club uit, al is die nieuwe samenwerking nog niet helemaal rond. Sprintster Hanne Claes, die afgelopen seizoen met heel wat blessures moest afrekenen, beslist pas in november bij welke club ze aansluit.

Bij de heren zien we dat tienkamper Niels Pittomvils zich voortaan een VAC-atleet mag noemen. “Ik heb van VAC een mooi aanbod gekregen”, klinkt het bij Pittomvils over zijn overstap. Verspringer Tobias Capiau komt vanaf komend seizoen uit voor ATLA, 800m-specialist Brecht Bertels sluit zich aan bij LYRA. Nog zien we dat afstandsloper Jeroen Hendrikx een van de versterkingen mag worden genoemd bij RESC en ook Mats Lunders zoekt andere oorden op.

De volledige lijst van atleten die hun lidmaatschap opzeggen bij de Vlaamse Atletiekliga vindt u hier.