Usain Bolt zal vrijdag niet deelnemen aan de Memorial Van Damme. De kersverse wereldkampioen op de 100 en 200 meter voelt zich te moe en zet vroegtijdig een punt achter zijn seizoen. Bolt zou normaal gezien aan de start komen van de 200 meter, maar zijn plaatsje wordt ingenomen door Justin Gatlin, die zo voor het tweede jaar op rij de dubbel 100m-200m zal afwerken.

Met een tweet liet de organisatie van de Memorial Van Damme weten dat het Jamaicaanse spurtfenomeen helaas niet aan de start zal verschijnen. Tijdens de persconferentie liet organisator Wilfried Meert ook weten dat Justin Gatlin niet alleen de 100 meter zal lopen, maar ook de 200 meter aangezien Bolt niet zal starten.

Vermoeidheid en pijn aan de voet (het segway-incident in Peking) zouden de twee grootste oorzaken zijn waarom Bolt over vijf dagen niet mee zal doen in het Koning Boudewijnstadion. Bolt zette twee weken geleden op het wereldkampioenschap in Peking nog de snelste tijd van het jaar neer op de 200 meter (19″55). Organisator Wilfried Meert had gehoopt dat Bolt dit seizoen nog één keer zou uitpakken op de legendarische piste in Brussel “want die bocht is toch ò zo snel”, maar dat zal dus helaas niet doorgaan. Justin Gatlin, die in Peking naar 19″57 op de 200 meter en 9″80 op de 100 meter liep, zal hem nu vervangen waardoor hij in een tijdspanne van amper één uur twee keer het volle pond zal moeten geven. Vorig jaar liep de Amerikaan met 9″77 en 19″71 de snelste dubbel 100m-200m op dezelfde dag ooit. Benieuwd of hij dat dit jaar opnieuw kan overdoen!

Foto: Kent Capture
Foto: Kent Capture