Vandaag stond bij onze noorderburen de prestigieuze Tilburg Ten Miles op het programma. Voor de dames was er een al even sterk bezette Ladies Run over tien kilometer. De overwinning bij de heren ging naar de Keniaan Bernard Koech, bij de dames was de Ethiopische Genet Yalew de beste. Een ijzersterke Veerle Dejaeghere en Stijn De Vulder waren onze beste landgenoten.

Na de sterke 30’58 over tien kilometer van winnares Yalew liet nummer twee Shalane Flanagan een Amerikaans record optekenen met 31’02. De vijfde plaats was voor Veerle Dejaeghere. Wie dacht dat de 42-jarige op haar retour was heeft het helemaal mis. Met 32’27 was ook haar chrono schitterend, bijna een minuut onder haar persoonlijk record. Veerle Van Linden, toch ook niet de minste, moest bijna twee minuten prijsgeven op haar naamgenote. Zij werd dertiende in 34’09. Hanna Vandenbussche finishte met 34’33 als vijftiende.

Bij de heren liep Abdi Nageeye een Nederlands record en werd achtste. Het werd een prachtig duel met zijn landgenoot Khalid Choukhoud die in dezelfde seconde finishte. Nageeye nam onderweg ook het Nederlands record op de vijftien kilometer mee. Stijn De Vulder werd eerste Belg en vijftiende in een erg sterke 48’43. Ook Willem Van Schuerbeek(48’45), Jesse Stroobants(49’21), Regis Thonon(49’28) en Stijn Fincioen(50’10) haalden de top twintig.