Philip Milanov mag eindelijk gaan rusten. De discuswerper sloot in Berlijn zijn vermoeiend maar tevens schitterend seizoen af met een meer dan behoorlijke 63m15.

De Bruggeling kwam tot 63m15 bij zijn vijfde poging. Eerder had hij bij zijn eerste poging al 59m30 laten optekenen, gevolgd door 60m28. De overige drie pogingen waren ongeldig. De overwinning was er voor Piotr Malachowski. De Pool lijkt nog over frisse armen en benen te beschikken want met 66m13 kwam hij opnieuw tot een fraaie afstand.

Philip Milanov kan na een zwaar seizoen nu aan een welverdiende vakantieperiode beginnen. Hopelijk zien we hem volgende vrijdag nog eens terug op de Memorial Van Damme, waar hij mogelijks wordt gehuldigd voor zijn schitterende prestatie op het WK. Die zilveren medaille, weet u nog wel?

Met Bram Ghuys kwam vandaag nog een Atletiek Vlaanderen-atleet in actie. De hoogspringer maakte een aardige beurt in het Nederlandse Zoetermeer. Ondanks moeilijke omstandigheden wist hij toch over 2m20 te wippen, waarmee hij uiteindelijk vijfde werd. Volgende zaterdag sluit Ghuys zijn seizoen af op het BK voor beloften in Brugge, nadien zal hij zich mogelijks nog eens wagen aan een 400m horden.