Europees kampioene bij de junioren, Nenah De Coninck, moet gedwongen een punt zetten achter haar prachtige seizoen. Een spierscheur van 2 centimeter is de boosdoener. De atlete van KAAG was nochtans van plan om volgende week op het BK voor junioren de 200m en 100mH mee te doen. Daar komt nu dus niets van in huis.

Nenah De Coninck had er nochtans al een droomseizoen opzitten. Ze werd midden juli zowaar Europees kampioene op de 400mH, stelde op het BK bij de groten het nationale juniorenrecord scherper, en deed dat kunstje eind augustus nog eens over op de 300m. Vandaag, op haar verjaardag nota bene, kreeg ze het slechte nieuws te horen van een spierscheur ter aanhechting van de rectus femoris (het oppervlakkige deel van de quadriceps). De Drongense moet nu zes tot acht weken rusten, het indoorseizoen is echter nog niet in gevaar. Wij wensen Nenah alvast een gelukkige verjaardag en een spoedig herstel toe.