Julien Watrin moet jammer genoeg afzeggen voor de 4x400m op het WK in Peking. De atleet van Dampicourt ondervindt nog altijd hinder van een blessure aan de adductoren en zal dit weekend bijgevolg niet in actie kunnen komen.

Watrin maakte de laatste wedstrijden steevast deel uit van de aflossingsploeg. Een blessure aan de adductoren, die hij op het BK in Brussel opliep, gooit nu roet in het eten. Een aderlating voor de 4x400m-ploeg, maar coach Jacques Borlée wil absoluut geen risico’s nemen met het oog op de Olympische Spelen volgend jaar. Zowel zaterdag in de reeksen als zondag in de finales zal hij niet in actie kunnen treden. J

Jacques Borlée maakte inmiddels al bekend hoe de aflossingsploeg er in de reeksen zal uitzien. Het is Antoine Gillet die de voorkeur krijgt op Robin Vanderbemden om samen met Kevin, Jonathan en Dylan Borlée de reeksen af te werken. Dylan neemt de start voor zijn rekening, dan is het de beurt aan Jonathan, vervolgens aan Antoine Gillet en het is Kevin Borlée die de laatste 400m voor zijn rekening neemt. Mogelijks loopt Vanderbemden wel nog de finale, maar dat wordt pas na de wedstrijd zaterdag beslist.