Het droomseizoen van Nenah De Coninck lijkt maar niet te willen stoppen. De atlete van KAAG kwam vanavond in actie in Sint-Niklaas op de 300m. De lichte regenval en stevige wind kon haar niet deren, want ze stoomde naar een nieuw Belgisch record van 37″85. Hiermee is De Coninck de eerste juniore ooit in België die onder de 38 seconden weet te duiken.

Na de Europese titel op de 400m horden op het EK voor junioren in Eskilstuna en het Belgische record op diezelfde afstand één week later op het BK AC, leek haar seizoen al niet meer stuk te kunnen. Vanavond kwam daar nog een Belgisch record bij en dat op een toch wel geliefd nummer van de Drongense. In zaal wist ze deze winter ook al het Belgisch record op die afstand te lopen. Het record behoorde toe aan Imke Vervaet, die in 2011 naar 38″09 snelde.

“In het begin van het seizoen had ik dit toch wel als een doel gesteld en wanneer ik dat doe, ga ik er altijd de volle 100% voor! Ik loop de 300m dan ook echt supergraag! Het was me indoor al gelukt en ik wou outdoor niet onderdoen aan mijn eigen prestatie. Ondanks de omstandigheden, die verre van super waren met de regen en wind, wist ik de klus toch te klaren. Na een wedstrijd zoals deze kan ik uiteraard alleen maar super tevreden zijn”, aldus Nenah na haar derde Belgisch record op zes maanden tijd.