Van 4 tot 16 augustus vinden de wereldkampioenschappen voor masters plaats in het Franse Lyon. In temperaturen van om en bij de 40 graden proberen onze masters daar zoveel mogelijk medailles weg te kapen. Wegens het langdurig uitblijven van uitslagen hebben we nog geen goed zicht op de voorlopige prestaties, maar toch kunnen we u al enkele puike podiumplekken meegeven.

Nathalie Loubèle werd knap tweede op de 8000m bij de categorie W45. Ze finishte er in een tijd van 29’10” en moest alleen de één jaar oudere Franse Graziani Zohra voor zich dulden. Laurence Reckelbus (W40) toonde zich dan weer op het gewichtwerpen, een aparte discipline voor de masters en vergelijkbaar met het hamerslingeren en kogelstoten. Zij wierp het werpgewicht van 9,08 kilo maar liefst 13m06 ver in de finale.

Rachel Hanssens - Foto: Ruben Van Den Berghe
Rachel Hanssens – Foto: Ruben Van Den Berghe

Op dag drie kregen we er met Tomanek Margareth (W65) een bronzen medaille bij in het gewichtwerpen. Ze wierp het gewicht 14m56 ver en verbeterde daarmee haar Belgische record van 14m37. Rachel Hanssens (W85) zorgde voor het eerste goud op deze kampioenschappen. Ze werd eerste in het gewichtwerpen met 8m89. Ook Dirk Beeuwsaert (M70) haalde een medaille binnen. Hij liep in een spannende 5000m naar het zilver in 19’52”13.

Laurence Reckelbus kwam op de vierde dag opnieuw in actie, hetzij nu in het hamerslingeren. In een spannende finale haalde ze het nipt met een worp van 43m64. Daarmee bleef ze met 21cm de Zweedse Camilla Mattsson vooraf. Rachel Hanssens haalde in haar tweede wedstrijd dan weer een zilveren medaille met 16m56. Met de speer moest ze alleen de Deense Rosa Pedersen voor zich laten. Voor Nathalie Loubèle werd het vrijdag een tweede keer zilver. Ze kwam op de 5000m aan na 18’33”34. Bij de mannen tenslotte won Alexander Diaz Rodriguez (M35) de 5000m in een mooie tijd van 14’59”47. Dat brengt het totaal voorlopig op negen medailles, waarvan drie gouden.

De resultaten van dit weekend staan jammer genoeg nog niet online, maar de overige resultaten kan u bekijken via deze link.