Philip Milanov zorgde gisteren voor een huzarenstukje in Kessel-Lo. De discuswerper liet zijn werptuig maar liefst 66m66 ver eindigen. Met deze prestatie verzekerde Milanov zich niet enkel van een startbewijs op de Olympische Spelen volgend jaar in Rio, hij stelde ook zijn eigen nationaal record (66m43) opnieuw een stukje scherper. De Atletiek Vlaanderen-atleet is in heel goede doen, en dat met het WK in Peking in het vooruitzicht. Na een heel knappe overwinning op de Diamond League-meeting in Londen, een puike tweede plek op de Diamond League-meeting in Stockholm en een reeks andere sterke wedstrijden is hij helemaal klaar voor dat wereldkampioenschap. Hoog tijd dus om hem nog eens te spreken voor afreis naar Japan, waar de Belgische selectie het WK gaat voorbereiden. Bekijk het interview hierboven.

Meer over de prestatie van Philip Milanov leest u overigens hier.

Je zou voor minder blij (uitzinnig) zijn... - Foto: Tomas Sisk
Je zou voor minder blij (uitzinnig) zijn… – Foto: Tomas Sisk