Gerda Andries heeft België net geen eerste medaille bezorgd op het wereldkampioenschap voor Masters in Brazilië. Ze nam daar deel aan de zevenkamp en de atlete van AVKA werd vierde in de categorie W45. Ze strandde op amper 13 punten van de bonzenmedaillewinnares na het afsluitende nummer, de 800m.  Tijdens de openingsceremonie van het toernooi mocht ze eerder al de vlag dragen.

De volledige resultaten, tevens van enkele andere Belgische atleten vindt u hier. Het WK voor masters begon afgelopen woensdag en gaat nog door tot volgende week zondag. Onder meer de 94-jarige Belgische spurtbom, Emile ‘Mieltje’ Pauwels, komt nog een aantal maal in actie. Hij zal hoogstwaarschijnlijk met de hoogste ambities van de nationale delegatie aan de start verschijnen. Zo liet hij in het Nieuwsblad eerder deze week al uitschijnen dat hij met 6 medailles terug naar huis zal keren, waarvan twee gouden. Of Mieltje hierin slaagt lees je de komende dagen op dit net! Voor meer informatie over het WK Masters in Porto Alegre (Brazilië) te weten te komen, hoeft u hier te klikken.