Het WK masters in Lyon loopt stilaan op zijn einde. We hielden u al op de hoogte van de eerste 4 dagen, dat kan u hier opnieuw lezen, maar toch werd het tijd voor een tweede artikel. De uitslagen komen immers beter door en daar blijken opnieuw een paar Belgische pareltjes tussen te zitten. De wereldkampioenschappen lopen nog tot 16 augustus.

Dirk Beeuwsaert kon op de vijfde dag uitpakken met het zilver. Hij werd tweede op de 10.000m in de categorie M70 en met een tijd van 40’27”68 moest hij alleen de Zwitser Albert Anderegg voorlaten. Dat betekent dus dat de uitslag van de 5000m herschreven is wat betreft het eerste duo. Op de derde dag wist Dirk Beeuwsaert immers al het zilver weg te kapen. Toen was het verschil met Albert Anderegg vier seconden, nu moest hij slechts vijf seconden prijsgeven.

Twee dagen na zijn overwinning op de 5000m mocht Alexander Diaz Rodriguez (M35) op het podium voor zijn tweede gouden medaille. In een prangende eindspurt wist hij opnieuw de Spanjaard Javier Martinez te verschalken. Onze Belgische master won in een tijd van 31’08”72.

Rachel Hanssens (met de champagnefles in de hand) hier op het BK masters na haar wereldrecord in het speerwerpen. - Foto: Ruben Van Den Berghe
Rachel Hanssens (met de champagnefles in de hand) hier op het BK masters na haar wereldrecord in het speerwerpen. – Foto: Ruben Van Den Berghe

Een dag later, afgelopen maandag, kregen we er dan een bronzen medaille bij. Het was Hildegard Vanhorenbeeck (W60) die in de finale op de 300mH als derde wist te finishen. Ook Rachel Hanssens (W85) haalde een medaille. Het werd na goud in het gewichtwerpen en zilver in het speerwerpen nu opnieuw eremetaal. Ze won het hamerslingeren met 21m75. Margareth Tomanek (W65) breidde dan weer haar bronzen medaillecollectie uit: derde plaats in het hamerslingeren met 38m46. Tevens goed voor een verbetering van haar eigen Belgische record.

Dit brengt onze totale medaillestand tot op 14 medailles. We haalden al zesmaal het zilver binnen, bleven steken op drie bronzen medailles, maar konden wel al vijf gouden plakken rond de nek hangen. En daar zal het zeker niet bij blijven. In de reeksen van de 1500m werden al enkele knappe prestaties van onze Belgen opgemerkt. De kans is groot dat we ook in die discipline enkele top-3 plaatsen kunnen noteren.

Alle resultaten kan u nog eens bekijken via deze link.