Vandaag gaat het wereldkampioenschap voor masters van start. In het Spaanse Málaga zullen de komende periode maar liefst 81 landgenoten in actie komen. Het internationaal kampioenschap eindigt op 16 september.

Heel wat sportieve 35-plussers trekken de komende periode naar het Spaanse Málaga. Vandaag is daar het WK voor masters begonnen. Ook heel wat Belgen trokken naar het zuiden van Spanje om er eremetaal te winnen. Maar liefst 81 atleten, waarvan 33 vrouwen en 48 mannen, zullen onze Belgische kleuren verdedigen. Op het vorige WK wonnen onze nationale masters nog 26 medailles, waarvan elf goud gekleurd. De voornaamste Belgische atleet is wellicht die van Damien Broothaerts. De 35-jarige hordeloper mikt op de 110m horden op niets minder dan de wereldtitel.

Wil u graag alle Belgische deelnemers op een rij zien? Dat kan hier.

Het programma voor de komende twaalf dagen kan je hier terugvinden.

De uitslagen kan u elke dag bekijken via deze link.