Pieter-Jan Hannes stond alweer met een internationaal topveld aan de start van de 1500 meter op de Diamond League in Stockholm. Hannes wou vooral ervaring opdoen in een tactische wedstrijd met het oog op het wereldkampioenschap in Peking en deed dat ook. Wat aanvankelijk wel een snelle race leek te worden, veranderde al snel in een tactisch steekspel waarin Ayanleh Souleiman zich de snelste toonde. Hannes werd negende in 3’36″92. 

Met een aanvangsronde van 53’47” leek het wel een aanval op het wereldrecord te worde. Maar dat deerde Hannes niet, hij plaatste zich verstandig achteraan de groep om dan later in de wedstrijd te kunnen opschuiven. Even later zakte het tempo en veranderde de supersnelle race in een tactische wedstrijd. Hannes probeerde nog op te schuiven in de laatste ronde, maar kwam helaas niet verder dan een negende plaats.

Jeroen D’hoedt heeft de steeplelimiet nog niet te pakken

Jeroen D'hoedt - Foto: Yentl Vandenberghe
Jeroen D’hoedt – Foto: Yentl Vandenberghe

In een snelle wedstrijd waar D’hoedt enkel hoefde te volgen plaatste hij zich achteraan de groep. Halfweg koers liet hij de kopgroep gaan en met nog een kilometer voor de boeg liep hij enkele seconden boven het schema om de limiet te lopen. Die laatste kilometer moest hij wel helemaal alleen lopen, waardoor hij te veel tijd verloor om zich nog te plaatsen voor het wereldkampioenschap en de Olympische Spelen, waarvoor 8’28″00 nodig is. In de laatste meters liet hij zich uitbollen om dan in 8’47”22 over de streep te komen.