Ben Broeders kwam in zijn tweede Diamond League ooit opnieuw bijzonder sterk voor de dag. In de Zweedse hoofdstad Stockholm moest de Belgische recordhouder alleen ene Armand ‘Mondo’ Duplantis voor zich dulden met een seizoensbeste van 5m73 en een bijzonder nipte misser op 5m83. Broeders hield, in erg winderige omstandigheden, wereldkampioen Sam Kendricks achter zich en ook dat gaf de polsstokspringer van DCLA een boost met het oog op de komende weken.

“Het waren heel moeilijke omstandigheden en heb er uiteindelijk het beste van kunnen maken. Met een vlot seizoensbeste en een veelbelovende poging op 5m83. Het was telkens hopen dat de wind ging liggen, aangezien die vaak draaide, maar ik heb er op het beste moment het beste van gemaakt, dus ik ben tevreden. Iedereen ziet denk ik mijn potentieel hier wel. Ik heb mijn ritme hier wel gevonden, alleen was het zonde dat ik op 5m83 slechts één keer goede omstandigheden had qua wind, maar het belooft. De komende weken moet het constant zijn en ik moet vooral constant zijn. Ik hoop op goede omstandigheden en een goede piste en hopelijk een al even goede atmosfeer. Dan zie ik er wel nog iets uitkomen, maar dat zien we dan wel”, aldus Broeders.

Dit weekend verschijnt de atleet aan de start van het Leuvense Polsstokgala, dat in coronatijden uitwijkt naar de trainingspiste van Broeders in Kessel-Lo, vervolgens staat op 4 september de AG Memorial Van Damme gepland.