Dag vier in Tbilisi en België heeft haar tweede medaille te pakken op het EYOF. Tuur Bras won het zilver op de 400 meter horden en verbeterde zijn persoonlijke beste tot 53″63. Wege Vanbaelenberghe kende een wat moeilijkere dag, zij kwam niet tot een geldige poging in de kwalificaties van het hamerslingeren.

Zilver voor Tuur Bras

Het mocht dan nog maar zijn derde 400 meter horden ooit zijn, toch liep Tuur Bras een bijna perfecte wedstrijd. De atleet uit Halle liep halfweg nog rond de vijfde plaats maar kon in de laatste rechte lijn nog heel wat goedmaken zodat hij als tweede de finish overschreed. Meer informatie over zijn prestatie vindt u hier.

Teleurstellende reeks voor Vanbaelenberghe

Met drie ongeldige pogingen liep het bij Wege Vanbaelenberghe helemaal mis. De atlete van Houtland mist hiermee waarschijnlijk een plaatsje in de top 12.