Armand ‘Mondo’ Duplantis was zichtbaar tevreden met zijn 6m01 op de Diamond League in de Stockholm. De jonge Zweed ging goed om met de lastige, vooral winderige omstandigheden en hoopt de komende weken richting 6m15, de beste prestatie ooit in openlucht te gaan. Duplantis had na afloop van de polsstokcompetitie ook enkele mooie woorden over voor zijn kompaan Ben Broeders, waar hij toch het een en ander van verwacht de komende weken. 

“Het voelt goed aan en ben ook heel blij dat ik opnieuw over zes meter ga. Het meetingrecord en de winst stonden vandaag centraal. De wind was gevaarlijk met momenten, maar ik ben opgelucht dat het toch gelukt is tot 6m01. Ik denk dat ik in staat ben om richting die 6m15 te gaan de komende weken, maar wie weet wanneer die sprong er komt? Ben heeft vandaag een aantal mooie dingen laten zien. Een tweede plaats in Monaco en hier toont aan dat hij mooie stappen zet. Het doet deugd om hem zo voor de dag zien te komen, aangezien hij een goede vriend is en ik er absoluut zeker van ben dat we nog meer van hem zullen zien de komende tijd”, aldus Duplantis.