Terwijl heel wat wereldtoppers momenteel in Londen verzamelen voor de Diamond League-meeting, kwam Yohan Blake vandaag in actie in Dublin. In koele omstandigheden scherpte hij zijn seizoensbeste aan tot 10″12.

Blake lijkt eindelijk weer op de goede weg. Na heel wat kwetsuren, bracht hij vandaag op de Morton Games in Dublin zijn SB op 10″12, overigens ook goed voor een wedstrijdrecord. Daarmee doet hij een stukje beter dan zijn chrono van 10″20 die hij anderhalve week geleden neerzette in Luzern. Hiermee wist hij ook ruim de maat te nemen van de tegenstand. Zijn landgenoot Michael Frater finishte met 10″27 als tweede, Mario Forsythe maakte het Jamaicaans podium met 10″30 compleet. In een korte reactie achteraf toonde Blake zich zeer tevreden over zijn wedstrijd. De wereldkampioen van 2011 in Daegu beseft dat hij nog wat moet werken aan enkele technische problemen en zet daarom de komende weken extra in op trainingsarbeid om wellicht nog later dit seizoen een snellere tijd neer te zetten. Zijn hoofddoel is en blijft de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.