Het werd niet de avond van sprinter Yohan Blake op de Diamond Leaguemeeting in Glasgow gisteren. De Jamaicaan hoopte uit te pakken op de 100m, maar eens op volle snelheid kreeg hij een kramp en struikelde hard. Blake verliet het stadion in een rolstoel.

Blake miste het grootste deel van het vorige seizoen met hamstringklachten. Ook nu leken de hamstrings mogelijks opnieuw geraakt. Blake, dubbel Olympisch zilver, verklaarde aan de BBC echter dat “enkel kramp hem weerhielden de race te finishen en dat er niets ernstig aan de hand was”. Het is alvast niet ideaal als warmloper voor het vervolg van het seizoen. Blake had eerder al aangegeven te passen voor de Commonwealth Games van eind deze maand.

De race werd gisteren gewonnen door Blake’s landgenoot Nickel Ashmeade. Hij won in 9″97 voor de Amerikaan Mike RodgersNesta Carter werd derde.

Bekijk de race (en valpartij) hierboven.