Yohan Blake, regerend wereldkampioen 100m, zal zijn titel niet kunnen verdedigen in Moskou. Ook op de 200m was hij, na niet deel te nemen aan de Jamaicaanse trials, niet geselecteerd. Op de 100m was hij als uittredend kampioen wel automatisch geselecteerd.

Yohan Blake, trainingsmaatje van Usain Bolt, moet binnenkort een operatie ondergaan voor een hamstringsblessure waardoor hij al het hele jaar niet optimaal kon presteren. Ook voor de Jamaicaanse trials moest hij omwille van diezelfde blessure al forfait geven. Blake zal naar verluidt niet tijdig kunnen revalideren om deel te nemen aan het WK in Moskou in augustus.

“Hij zal zeker niet deelnemen aan het WK. Het is duidelijk: Blake maakt geen deel uit van de Jamaicaanse ploeg,” zo klonk een medewerker van de Jamaicaanse atletiekbond.

Ook de Jamaicaanse 4x100m-aflossingsploeg, overwinnaar op de laatste Olympische Spelen, lijkt daarmee onthoofd. Ook Asafa Powell komt daar immers niet aan de start. Hij wist zich niet te plaatsen via de trials.

Op de 100m in Moskou zijn alle ogen nu gericht op Usain Bolt en het Amerikaanse duo Tyson Gay en Justin Gatlin.