Sprinter Yohan Blake moet een operatie ondergaan en sluit zijn zomerseizoen daardoor vroegtijdig af. De Jamaicaan blesseerde zich aan de hamstrings op de Diamond Leaguemeeting op 11 juli in Glasgow.

Het was zijn trainer Glen Mills die het nieuws op dinsdag bekendmaakte. “Momenteel loopt Yohan met krukken. Een operatie was onvermijdelijk.” Nochtans was kort na de meeting in Glasgow slechts sprake van “een kramp”. “Hoewel de ernst aanvankelijk leek mee te vallen, viel de uiteindelijke diagnose tegen”, geef Mills toe. “We consulteerden dokters in Duitsland en die waren unaniem. Yohan zal dus een hele periode out zijn.”

Ook vorig zomerseizoen ging het WK voor Yohan Blake de mist in. Hij kon er toen zijn wereldtitel op de 100m niet verlengen. De Commonwealth Games die plaatshebben van 23 juli tot 3 augustus zijn uiteraard ook buiten bereik. Blake wil zich nu klaarstomen voor de Spelen in Rio in 2016.