Er is afgelopen periode heel wat gezegd en geschreven omtrent het Koning Boudewijnstadion, dé atletiekpiste in België en omstreken. Onze nationale voetbalploeg, ook gevestigd op dat bewuste sportterrein, wil namelijk een grotere supporterscapaciteit. Daardoor zou het mythische stadion worden platgegooid en zou een nieuw stadion worden neergepoot, zonder(!) atletiekpiste. Dat kan menig atletiekliefhebber moeilijk vatten en daarom volgende oproep:

Wie zondag naar het Belgisch kampioenschap komt kijken op de Heizel – onze nationale kampioenschappen worden namelijk elk jaar gehouden in het Koning Boudewijnstadion – kan zijn stem laten horen en mee de actie starten. De toegang is gratis en u kan een T-shirt van het protest zelf afhalen buiten het stadion.

Waarom?

Brussel is niet alleen onze hoofdstad, maar is elk jaar opnieuw gastheer voor dé allergrootste atletiekmeeting. U moet zelfs niet veel van atletiek weten om de Memorial Van Damme te kennen. De rest is duidelijk: zonder een degelijke accommodatie zoals die van het Koning Boudewijnstadion geen Memorial meer. Daardoor zou u uw jaarlijkse ontmoeting met levende legendes als Usain Bolt mislopen.

Waarom nog?

Een van de grootste kritieken op het behouden van het stadion, is dat er maar één keer per jaar een vol huis is, tijdens de Memorial. Maar naast die memorial trainen ook de atleten van de club RESC er heel vaak. Toppers als Koen Naert, Belgisch recordhoudster op de 100 meter horden Anne Zagré, en Belgian Tornado Antoine Gillet zouden hun thuisbasis kwijtraken. Ook de Belgische kampioenschappen, de prestigieuze Brussels GP en tal van andere meetings zouden hun vast terrein verliezen.

U doet toch ook mee?

Als we velen op de been krijgen en daar zondag bijeen kunnen komen om het behoud van het Koning Boudewijnstadion te eisen, is de weg naar een internationaal kampioenschap in Brussel weer een stap korter. Behoud de toekomst van de Belgische atletiek en kom uw steun tonen zondag zodat ook wij van Atletieknieuws nog kunnen uitkijken naar prachtige Europese of Wereldkampioenschappen in eigen streek!

Meer info vindt u via deze link.